fredag 24 december 2010

10m-Sändaren

Som 10-m sändare hade vi tänkt använda en Yaesy FT-100 som finns i klubbens ägo. Denna radio ger max 100w uteffekt men vi hade väl tänkt köra med 50w till att börja med. Ett litet problem är att radion inte kan starta själv efter ett strömavbrott. Man måste manuellt trycka på power och sedan en knapp till för att välja frekvens och trafiksätt. Så vi får lösa det genom någon form av UPS så vi undviker resor till siten då kortare strömavbrott inträffar. Nu är strömförsörjningen till vårt QTH väldigt stabil så det blir nog inget stort problem.


Detta är radion vi tänkte använda som sändare, FT-100


Det som nu måste fixas är att kunna styra sändaren via repeaterlogiken samt att mic ingången kopplas till mixern så ljudet kommer med. Jag blev tvungen slakta mikorofonen för att se vilka kablar som gick till vad i mickontakten.


Detta är då pinouten på RJ-11 kontakten
1 - Svart GND, 2 - Vit MIC, 3 - Blå PTT via 2,7k motstånd.

Har även programerat in rätt frekvens och FM trafiksätt på kanal 01, Ställt om TX timout till OFF då den max går att ställa på 20min och då skulle repeater kunna vara upp max 20 minuter annars. Auto poweroff är också ställt till OFF.


/Peter 2UMH


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar